Hotell

Bosted er av essensiell betydning når man skal ut og reise. Pakk med deg våre tips i kofferten for å unngå ubehagelige overraskelser.

Dårligere kvalitet enn lovet?

Hvis hotellet har mangler eller kvaliteten ikke er som lovet i bestillingsbekreftelsen, ta først kontakt med hotellet. Har du booket hotellet gjennom en formidler kan de også være behjelpelig med å få løst problemet. Meld fra med en gang, ikke vent til du er hjemme igjen.

Overbooket

Hvis det ikke er flere ledige hotellrom når du kommer fram, til tross for at du har booket, må du først klage til hotellet og deretter til formidleren eller reisebyrået der du bestilte rommet. De skal finne et alternativ til deg og eventuelt betale mellomlegget hvis du må bo på et dyrere sted. Hvis problemene ikke løser seg når du klager, bør du kontakte Forbruker Europa når du kommer hjem. Husk dokumentasjon og bilag for eventuelle utlegg.

Konkurs

Om hotellet eller formidleren går konkurs etter at du har bestilt og betalt hotellrommet, har du et krav om refusjon. Kravet om refusjon må du rette mot konkursboet. Kravet er simpelt, det vil si at du kun får penger tilbake hvis det er midler igjen i boet etter at alle foranstående kreditorer har fått dekket sine krav. Sannsynligheten for at du får pengene dine igjen er derfor små.

Har du betalt oppholdet med kort, kan du fremme krav til banken din om erstatning

Klage

Klag først til hotellet/formidler. Dokumenter det du klager på, for eksempel ved å ta bilder. Klagen skal være skriftlig, og du bør beholde en kopi av denne.

Hvis dere ikke kommer til enighet kan du kontakte Forbruker Europa