Air Berlin konkurs

Publisert 18.10.17 , sist oppdatert 10.11.17
Air Berlin konkurs

Air Berlin konkurs

Det finnes dessverre mange passasjerer i utlandet som er berørt av konkursen. Det er uvisst hvor mange nordmenn som er blant disse. Flykonkurs har store konsekvenser for både deg som er på reise i utlandet eller har bestilt en reise. Det kan være vanskelig og dyrt å skaffe nye billetter med kort varsel.

Air Berlin har opplyst at de innstiller alle flyvninger fra 28. oktober 2017. Air Berlin meldte økonomisk likvidasjon i august 2017.

Flyselskapet ber forbrukere om å inngi deres krav via Air Berlins klageskjema. Fristen for å inngi krav er 01.02.2018. Disse krav vil bli registret i boet og behandlet som et såkalt simpelt krav i konkursboet, det vil si at du kun får penger tilbake hvis det er midler igjen i boet etter at alle foranstående kreditorer har fått dekket sine krav. Sannsynligheten for at du får pengene dine igjen er derfor små.

Air Berlin har opplyst, at billetter som er kjøpt fra den 15. august 2017 og fremover vil bli refundert, dersom forbrukeren søker om dette.

Dersom du har et fly med avgang etter 1. november 2017, vil refusjon av billettprisen være sikret gjennom et fond. Vi har på nåværende tidspunkt ikke ytterligere informasjon omkring fondet.

Har du betalt med kredittkort eller VISA, kan du rette et refusjonskrav til kortutsteder med hjemmel i finansavtaleloven §54b eller VISA sine vilkår. Les mer her.

Har du en reiseforsikring, kan du kontakte ditt forsikringsselskap, da de kanskje vil dekke dine utgifter.

Dersom dere har noen spørsmål, kan dere ta kontakt med Forbruker Europa.