Har du mottatt faktura fra Pricemotor? Dette er våre råd

Publisert 29.06.23 , sist oppdatert 25.01.24
Det er mange useriøse bilvurderingstjenester på nettet. Her er råd hvis du har havnet i knipe med en slik nettside.

Flere bilvurderingstjenester har etablert seg på nettet, og flere av dem tilbyr gratis bilvurdering som likevel ender opp med et pengekrav som forbrukeren aldri gikk med på. Dette er ulovlig.

Forbruker Europa opplever nå flere henvendelser om nye bilvurderingssider som tar betalt for å vurdere bilen din, men dette står med veldig liten skrift eller er delvis skjult slik at det kan være vanskelig å se. Bestillingsknappen heter gjerne «Send» eller «bekreft». 

En av disse sidene er Pricemotor.nu, og her er prisopplysningene markert i grønt, samtidig som den er over bestillingsknappen. Dette gjør at det er vanskelig for å se om du skal betale noe for tjenesten eller ikke. 

Vår vurdering er at dette er nettsider som prøver å lure deg, selv om det kommer fram at det koster noe. Vi ber derfor alle om å være på vakt når du besøker slike sider, så du ikke går i fella. 

– Vi tror at Pricemotor.nu er en automatisk søkemotor, og ikke en reell verdivurdering av bilen din, sier direktør i Forbruker Europa, Linn Hogner Jahr. 

Jahr menerat sider som Pricemotor og lignende nettsider ikke opplyser forbrukere godt nok når de inngår en avtale om betaling, men at de heller ikke gjør noe ulovlig.

– I de tilfellene der det ikke kommer fram at det koster noe råder vi forbrukere til å ikke betale fakturaen de mottar slike tjenester. Men når det faktisk er opplyst så er det vanskeligere å bestride kravet.