Hurra for Forbrukerdagen!

Publisert 15.03.23 , sist oppdatert 20.03.23
I dag er det den internasjonale forbrukerdagen! Rundt 260 land i hele verden markerer denne dagen. Det er 40 år siden dagen ble arrangert for første gang. Denne dagen markeres akkurat 15. mars fordi daværende president i USA John F. Kennedy holdt en tale om forbrukerrettigheter. Dette var første gang forbrukerrettigheter ble satt på dagsorden […]

I dag er det den internasjonale forbrukerdagen! Rundt 260 land i hele verden markerer denne dagen. Det er 40 år siden dagen ble arrangert for første gang.

Denne dagen markeres akkurat 15. mars fordi daværende president i USA John F. Kennedy holdt en tale om forbrukerrettigheter. Dette var første gang forbrukerrettigheter ble satt på dagsorden på øverste politiske nivå.

I dag forbrukerrettigheter like aktuelle, men på andre måter enn før. Derfor fokuserer vi i Forbruker Europa og resten av ECC-nettverket i dag på hvordan du kan være en trygg forbruker når du handler på nettet.

Vi vil også benytte dagen med å gratulerer vårt vert Forbrukertilsynet med dagen!

Det er også 50 år siden Forbrukerombudsmannen som er forløperen til dagens Forbrukertilsyn ble etablert i Norge. De fører i dag tilsyn og veileder næringsdrivende til god handelspraksis, og mekler i saker både mellom forbrukere og næringsdrivende.

Forbruker Europa gratulerer alle med Forbrukerdagen og håper våre tjenester er til hjelp til deg som forbruker i dag og de neste 40 årene.