Husokkupasjon i Spania

Publisert 23.09.20
Okkupasjon av din feriebolig i utlandet oppleves inngripende for de fleste. Er du norsk og drømmer om en feriebolig i f.eks. spania? Det er nok relativt mange som bærer på en slik drøm, men det er fornuftig å gjøre gode forberedelser før du investerer i bolig utenlands. I Spania erfarer vi at det er noen forhåndsregler […]

Okkupasjon av din feriebolig i utlandet oppleves inngripende for de fleste.

Er du norsk og drømmer om en feriebolig i f.eks. spania? Det er nok relativt mange som bærer på en slik drøm, men det er fornuftig å gjøre gode forberedelser før du investerer i bolig utenlands.

I Spania erfarer vi at det er noen forhåndsregler du må ta, som det ikke er naturlig å tenke på ved lignende investeringer i Norge.

Basseng og solsenger. Foto

Foto: Colourbox

Ved å følge linken nedenfor kan du høre mer om hva som kan skje, dersom boligen din blir invadert av mennesker som ikke er velkomne, men heller ikke har eget husrom å gå til. I Spania praktiseres det slik at huseier må reagere, med rettslige virkemidler, innen 48 timer etter at husokkupasjonen fant sted. Gjør man ikke det kan det vente en lang og vanskelig prosess for å gjenopprette tilgang til boligen.

Forbruker Europa anbefaler alle som ønsker å investere i bolig utenlands om å kontakte lokale myndigheter i det landet hvor du ønsker å kjøpe bolig. Innslaget med de uheldige nordmennene kan du se ved å bruke denne linken:

https://www.tv2.no/v/1592092/