Ny direktør i Forbruker Europa

Publisert 10.01.22
Linn Hogner Jahr (41) blir ny direktør i Forbruker Europa. Hun er jurist, og jobber i dag som juridisk seniorrådgiver i Forbrukertilsynet.

– Jeg ser frem til å være med på å få Forbruker Europa tilbake som en sentral aktør, og innta en posisjon hvor vi kan være pådrivere for regelverksarbeid opp mot EU, sier Jahr.

Linn Hogner Jahr (41) blir ny direktør i Forbruker Europa.

Forbruker Europa er Forbrukertilsynets kontor for handel på tvers av landegrensene. EU-samarbeidet skal bidra til tryggere handel og enklere konfliktløsning for forbrukerne som handler fra andre EU/EØS-land.

Nyetablering

Forbruker Europa er en avdeling under gjenoppbygging, etter at avdelingen ble flyttet fra Oslo til Porsgrunn i 2021. Avdelingen har flere nyansatte, og vil utvide ytterligere i 2022.

– Første oppgave blir å bygge opp igjen avdelingen. Det blir viktig å få til et godt samarbeid med tvisteløsningsavdelingen og jobbe med samarbeidet i EU.

Trond Rønningen, direktør i Forbrukertilsynet, er veldig glad for å få på plass Jahr til denne stillingen.

– Hun kjenner organisasjonen godt. Hun har også lang erfaring med tvisteløsning, som er en viktig del av fagområdet i Forbruker Europa. I tillegg har hun blant annet jobbet med Forbruker Europa sin søknad til EU-kommisjonen, og kjenner avdelingens oppgaver godt – noe som er en stor fordel, sier Rønningen.

Vil påvirke EU-regelverk

Forbruker Europa har vært en viktig pådriver for bedre forbrukerrettigheter for norske forbrukere som handler over landegrensene.

– Jeg vil jobbe for at Forbruker Europa gjeninntar en viktig posisjon som pådriver for bedre forbrukerrettigheter i EU. Forbruker Europa har blant annet påvirket rettigheter rundt flyreiser tidligere, og vi har mulighet til å påvirke flere viktige forbrukerrettigheter gjennom EU-samarbeidet vårt, sier Jahr.

 

Linn Hogner Jahr starter i den nye stillingen som direktør 17. januar, og erstatter Ragnar Wiik som sluttet i desember 2021.