Ta med rettighetene dine i lomma på juleferie!

Publisert 21.12.22 , sist oppdatert 25.01.24
Skal du ut og reise i julen? Da bør du laste ned Forbruker Europas egne reise-app!

reiseappen til ECC

Var ikke hotellrommet du bestilte ledig likevel? Eller kanskje flyet er forsinket på hjemreisen?

Det kan være vanskelig å vite hvordan du skal gå fram hvis du er i et fremmed land og kanskje ikke snakker språket.

Derfor anbefaler vi å laste ned The European Consumer Centres Network(ECC) sin egen app for reise.

– Denne appen er kjempesmart å ha på mobilen din. Hvis flyet ditt er forsinket kan du svare på en rekke spørsmål om forsinkelsen, og du får opp svar på hvilke krav du kan stille til flyselskapet, sier Martine Marlene Ruud, som er jurist i Forbruker Europa.

Ruud er stadig på reise for å treffe de andre landene i nettverket, og mener appen dekker opp de vanligste spørsmålene oppstår hvis reisen ikke går helt etter planen.

– Den har informasjon om alt fra handel til fly, buss og hotell. I tillegg har den oppdatert info om for eksempel hvilke rettigheter du kan ta med tanke på helseforsikring og det europeiske nødnummeret. Det er jo virkelig kjekt å ha tilgjengelig! sier hun.

ECC-net: Travel-appen har oversikt over hvilke rettigheter du har hvis noe går galt på ferien, og hvordan du kan benytte deg av rettighetene i landet du besøker. Den kan lastes ned både for Apple og Android.

Hvis du ikke finner nok informasjon i appen kan du ringe oss, så hjelper vi deg å kontakte vårt søsterkontor i landet du er i.

Vi har kontorer i alle land i EU, samt Norge og Island.

For henvendelser om kjøp fra næringsdrivende utenfor EU/EØS vil vi kun kunne tilby veiledning ettersom nettverket vårt opererer i EU/EØS.