VM i Russland – Aldri kjøp billetter fra andre enn FIFA

Publisert 04.06.18
Da er det straks klart for folkefest og VM i fotball i Russland. FIFA og russiske myndigheter har flere ganger advart mot bruk av ugyldige billetter, og det er ulovlig med overføring og gjensalg av billetter i Russland. Les våre tips om billetter, og sørg for å få et trygt og spennende VM. Hvordan finner […]

Da er det straks klart for folkefest og VM i fotball i Russland. FIFA og russiske myndigheter har flere ganger advart mot bruk av ugyldige billetter, og det er ulovlig med overføring og gjensalg av billetter i Russland. Les våre tips om billetter, og sørg for å få et trygt og spennende VM.

Fotballspiller med ball. Foto.

Foto: Colourbox

  • Hvordan finner jeg ut om jeg har gyldig billett?

Billetten din er kun gyldig hvis du har kjøpt den på FIFAs hjemmeside. FIFA og russiske myndigheter har allerede vært ute og sagt klart fra om at FIFA er den eneste offisielle og godkjente selgeren av billetter.

  • Jeg har en billett, men den er ikke kjøpt direkte fra FIFA. Hva gjør jeg?

Denne billetten er ikke gyldig, og du vil bli nektet inngang!

Hvis du sitter med en falsk billett eller har kjøpt en billett du aldri mottok kan du forsøke å få igjen pengene gjennom kortreklamasjon.

  • Hvor kan jeg kjøpe gyldige billetter?

Du kan kun kjøpe gyldige billetter på FIFA.com/tickets. Billettene blir solgt i ulike faser, og den siste salgsfasen startet 18. april og løper fram til 15. juli.

  • Jeg har gyldig billett, men vil gjerne selge den. Hva gjør jeg?

Du kan ikke selge billetten videre til en venn eller bekjent utenfor FIFAs billettsystem!

Det finnes klare regler og prosedyrer for gjensalg av billetter. Disse kan du lese mer om her. Husk at det er ulovlig å tjene penger på videresalg av billetter i Norge.

  • Jeg har gyldig billett. Hva mer trenger jeg? Visum?

Utover billetten trenger du et Fan-ID. Dette blir utstedt av russiske myndigheter, som har innførst kravet om Fan-ID i samarbeid med FIFA for å forebygge salget av falske billetter.

Du kan søke om Fan-ID her.

Fan-ID inkluderer visumfri innreise til Russland i perioden 14. juni – 15. juli 2018. I tillegg er gratis kollektiv transport og tog mellom vertsbyene inkludert.

Problemer?

Forbruker Europa hjelper deg!