Valentines date?

Publisert 31.07.15 , sist oppdatert 21.02.17
Er du en av de som venter på at Amors piler skal treffe?
Pc og valentinehjerte. Foto

Foto: Colourbox

Er du en av dem som venter på at Amors piler skal treffe? Mange søker sin utkårede via nettdating. Dessverre er det mange som opplever at tjenesten blir både dyr og vanskelig å komme seg ut av.
Forbruker Europa ønsker å bistå kjærlighetssøkende forbrukere og har samlet de vanligste spørsmålene knyttet til nettdating.

«Gratis» medlemskap

Flere datingsider reklamerer med «gratis profil», «gratis registrering», «gratis prøvetid» ol.
Dersom du ikke uttrykkelig har erkjent at bestillingen innebærer en betalingsforpliktelse, blir man ikke bundet av avtalen, jf. angrerettloven § 16 annet og tredje ledd. Utføres bestillingen ved å trykke på en knapp, skal den være klart merket, for eksempel med «kjøp nå,» «bekreft kjøp» eller lignende.

Dersom du mottar faktura eller opplever at nettstedet trekker penger fra din konto uten at det foreligger bindende avtale, anbefaler vi at du sender skriftlig klage til nettstedet der du opplyser at du bestrider kravet.

Angrerett?

Du har 14 dagers angrerett ved kjøp av tjenester på nett. Du kan miste angreretten din før utløpet av denne fristen dersom du uttrykkelig samtykker til å starte levering før utløpet av fristen, og samtidig erkjenner at angreretten dermed er tapt. Dette kan gjøres for eksempel ved å huke av i en boks.
Det er ingen formkrav til melding om bruk av angreretten, men det er viktig at du gir klar og tydelig melding til selger om at du påberoper deg angreretten, helst skriftlig. Bruk gjerne standardskjemaet du har mottatt fra tjenesteyteren eller den du finner du på regjeringens hjemmeside.

Bindende avtale

Dersom du har inngått bindende avtale om abonnement vil vilkårene på nettstedet som utgangspunkt være avgjørende for dine rettigheter og plikter. Det er derfor lurt å lese nøye gjennom disse før man inngår avtale om et løpende abonnement. Her vil man også finne regler for fremgangsmåte ved oppsigelse.
Merk at for denne type tjeneste fornyes ofte terminene automatisk, med mindre du tar aktive skritt for å si opp abonnementet.
Skulle det oppstå en tvist i etterkant, kan Forbruker Europa bistå i saken.